Carpigiani Gelato Univerzitet ima za cilj razvoja "gelato trgovina" širom svjeta kao i edukovanje javnosti o uživanju u ukusima istinskog italijanskog sladoleda. Cilj nam je pomoći svim onim preduzetnicima koji žele otvoriti "gelato trgovine", kao i one koji već rade u sektoru a nastoje težiti prema svršenom proizvodu.

Naši glavni ciljevi jesu razvoj umjeća i nauke o proizvodnji sladoleda, sveobuhvatnom osposobljavanju  poslastičara-preduzetnika i promocije italijanskog sladoleda kao prirodne i ukusne hrane pogodne za sve kulture.

Carpigiani Gelato Univerzitet želi omogućiti učešće što većem broju ljudi u svom programu. Zbog toga škola koristi više različitih metoda kako bi proširila svoje djelovanje. CGU nudi kurseve: u svom kampusu, online putem web stranice i prilagođenim kursevima u kampusu ili u prostoru preduzetnika. 

Seminari se održavaju na italijanskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku. Glavni kampus nalazi se u Anzola Emilia u Bologni, Italija, ali postoje mnogi druge ogranci širom svijeta. Kurseve je takođe moguće održati na lokacijama  Carpigiani distributera u izvođenju poznatih stručnih saradnika. Mitrašević doo  unazad nekoliko godina, svim zainteresovanim, omogućava da školu gelata pohađaju i u Beogradu. Tako i ove godine organizujemo kurs u prostorijama našeg prodajnog salona. Pozivamo sve zainteresovane da se popunjavanjem Forme za prijavu kandiduju za pohađanje kursa koji će se održati u Beogradu od 24.03.2023 do 26.03.2023. 

Više o samom univerzitetu pogledajte na: https://www.gelatouniversity.com/en/home

Go to top